top of page

Leden

Tine face_edited.jpg

TINE BRAND

Speltip 67: “Met een Tien in je spel kun je nooit verliezen”

Master International Relations

Op het eerste gezicht een netjes lief meisje, wellicht een beetje de kat uit de boom kijkend. Rustig maar wel met lekkere dansmoves en goede grapjes klaar. Maar dan, een paar weken verder… opeens dikke escalatie! Maak kennis met Tine Brand. Altijd alles onder controle en op de rit, altijd een woordje klaar als het moet en zoals haar naam al belooft, kan ze iedereen uit de brand helpen. Geef haar eenmaal het woord, dan speecht ze je de oren van het hoofd met een wijs vingertje in de lucht. Deze pienterheid resulteert ook in de beste grapjes binnen het dispuut die je op onverwachte momenten zo weer om de oren vliegen. U snapt waarom ze binnen het dispuut beter bekend staat als Tine Machine (o.a. Tine speech machine, Tine shot machine, en vult u zo verder zelf maar in). Ongewild en onbedoeld middelpunt van attentie, zeker onder de mannen die in bosjes voor haar vallen. Desalniettemin is ze ook binnen het dispuut favoriet onderwerp van gesprek want een ding weet je zeker met Tine: het is nooit saai, want elke keer is het weer een verrassing welke machine ze nu weer is.

Neut face_edited.jpg

ANNE NEUTEL

Speltip 69: “Het gaat er niet om welke kaarten je hebt, maar om hoe je je tegenstanders bespeelt.”

Master International Relations

Anne Neutel, of zoals veel haar kennen: Annie Noodle, is een bijzondere verschijning binnen het dispuut. De knappe blondine uit de Biblebelt is naast haar studie zeker niet vies van een feestje. Een avond stappen is dan ook niet compleet zonder dat dit zogenoemde ‘wodkawijf’ de streets van nijmegen onveilig maakt. Wanneer ze dan een aantal shotjes achter de kiezen heeft verblijdt ze het dispuut graag met haar intense uitingen van liefde. Want wanneer alcohol in het spel komt, horen Neutel’s explosies van affectie daar vanzelfsprekend bij. Maar liefde is niet het enige wat deze schone tekent. Ook haar eeuwige honger is een terugkerend fenomeen. Schrik niet wanneer midden in de kroeg een zakje boterhammen met kruidenboter en komkommer uit haar tasje wordt getoverd, om deze zonder enige schaamte tussen alle feestdrukte op te peuzelen. Zo heerlijk zichzelf, een tikkeltje bijzonder, maar zeker geliefd bij ieder die haar pad kruist. Kortom, ons Noodle is er een voor in de boeken. Een fantastisch goud hartje dat overstroomt van liefde, in een uniek en verre van saai jasje gestoken.

Renee face_edited.jpg

RENEE VAN DER WAALS

Speltip 71: “All in of naar huis.”

Learning and Development in Organisations

Daar heb je dan onze Brabantse chick Renee a.k.a Rennie. Je mag haar ook Renate noemen, maar zodra ze dat hoort dan heb je het wel geweten. Renee is misschien wel de meest stoere en ambitieuze meid die je ooit gaat tegenkomen; ze gaat geen enkele uitdaging uit de weg en geeft er ook de volle 100% voor. Tenzij er weer een nachtje geëscaleerd moet worden natuurlijk, want ze houdt ook zeker wel van een biertje of 16. Na zo’n avond houdt ze er meestal de nodige blauwe plekken en afgebroken tanden aan over, maar gelukkig heeft onze hbo’er andere praktische kwaliteiten. Naast dat ze uit Brabant komt, is Renee soms wel een beetje moeilijk te begrijpen en schrijft ze dingen misschien wat anders dan menig Nederlander, maar wat ze uiteindelijk probeert te zeggen komt uit een hart van goud.

Mel face_edited.jpg

MELANIE WILKEN

Speltip 72: “Het is geen gokspel als je weet dat je gaat winnen.”

Master Strategic Human Resources Leadership

Lang geleden in een gebied genaamd de Achterhoek woonde een meisje. Een meisje met blonde krullen en een lieve lach. Op een dag besloot dit meisje te vertrekken. Ze pakte haar ukelele en sprong op haar tractor en daar vertrok ze dan richting Nijmegen. Dit kan natuurlijk maar een iemand zijn, onze Melanie! Mel is altijd in voor spelletjes. Maar pas op! Ze is enorm competitief, dus kijk niet gek op als ze met bierpongen de bal drie meter voorbij de tafel gooit en er dan nog heilig van overtuigd is dat het niet haar schuld is... Mocht het nou zo zijn dat u de bierpong bekers al klaar heeft staan en het bier dood begint te slaan, omdat Melanie er eigenlijk al een half uur geleden had moeten zijn.. Wees gerust, ze ligt niet in de goot, ze is gewoon ALTIJD te laat. Gelukkig heeft ze genoeg andere kwaliteiten, want de nuchtere gezelligheid die Melanie met zich meeneemt is wat elke avond nodig heeft.

Cadine face_edited.jpg

CADINE VAN DAM

Speltip 74: “Wie het spel begint is niet belangrijk, wie het einde haalt wel.”

Master Marketing

Over kleine mensen kijk je meestal heen, maar deze is écht niet te missen. Dan heb ik het natuurlijk over Kediny. Deze lieve meid lijkt op het eerste oog onschuldig, maar niks is minder waar. Voor je het weet komt de muziek op en haalt ze al haar dansmoves uit de kast. Met deze dansmoves en haar lange blonde Rapunzel lokken weet ze ongetwijfeld menig mens (mannen!!!!!!) te betoveren. Met haar agenda’tje in de UB, heeft ze de zaken altijd goed op orde. Chaotisch? Dat woord kent ze niet. Wij zijn dan ook nog steeds verbaasd dat het woord punctueel niet in haar woordenboek lijkt te staan. Deze vermoeide meid neemt namelijk graag dutjes en slaapt zo overal doorheen. Als een ware kluns strompelt ze door het leven. Want fietsen, dat gaat niet. Als haar sjaal niet vast komt te zitten in haar ketting, dan is het haar tas wel. Ook is de zwaartekracht niet haar allerbeste vriend. Als je iets hoort vallen, wees gerust! Het is niet cadine die op de grond ligt, slechts alles wat ze in haar handen had. Met haar creatieve brein is deze meid van vele markten thuis. Met het maken van prachtige uitnodigingen en brieven, het bewerken van foto’s en het bakken van vele heerlijke taarten en koekjes, is deze meid een waar meesterbrein! Al met al, doet deze meid geen vlieg kwaad en is zij precies het bolletje liefde dat je nodig hebt om je dag op te fleuren.

Demi face_edited.jpg

DEMI LENNERTZ

Speltip 75: "Als je niet van de kaart bent, heb je verloren."

Master Privaatrecht: Commerciële Rechtspraktijk en Master Strategic Management

Door haar aanstekelijke lach hoor je haar al van mijlenver aankomen: het is Demi. Aan gezelligheid absoluut geen gebrek, maar dat is geen verrassing als je uit het diepe zuiden komt. Deze chick weet van aanpakken en staat op welke manier dan ook haar mannetje. Door haar onrecht-allergie kan ze verbaal ont-zet-tend gevaarlijk zijn. Bij Demi kun je altijd terecht voor advies, of het nu gaat over het transporteren van boodschappen, een gebroken hart of wat je ‘s avonds gaat eten, Demi is all you need. En luister goed, want ze heeft altijd gelijk! Gelukkig kent ze zichzelf ook goed en weet ze dat ze na vijf bier al klaar is voor de avond. En ook al vindt ze zelf dat ze geen talenten heeft, vinden wij het wel een heus talent om 3x in de week compléét bezopen in de kroeg te staan en alsnog de benodigde studiepunten te halen om geen herkansing te hebben na carnaval, want carnaval kan een echte Limburger absoluut niet missen. En hoe hard ze ook mag lijken, deze meid is een bommetje liefde.

JPEG image-7F05CD475555-1.jpeg

DHANU PEPERS

Speltip 76: “je wint niet door het slimst te zijn, maar door het slimst te spelen.”

Master International Business

Dhanu aka Dhennu…….. Deze dame doet eer aan haar naam, ze is namelijk een zeer pittige tante. Ze is altijd in voor een feestje en ze maakt er met haar stralende lach en dansmoves er dan ook het beste van. Rustig aan doen is dan ook geen optie, nee nee: escaleren of thuis blijven, en niets daar tussenin. In haar autootje waarmee ze het hele land doorscheurt, komt af en toe haar ware aard naar boven. Dan kun je maar beter even je mond houden, en soms ook je oren bedekken. Ook al sneuvelt ze vaak veel te vroeg, Dhanu is een echte doorzetter. Meestal als je haar kwijt bent staat ze weer eens een kaassouflé uit de muur te trekken bij de FEBO, om vervolgens de volgende ochtend haar rekening te checken en erachter te komen dat ze weer 5 keer daar is geweest op een avond. Dhanu is niet bang en doet maar al te graag mee aan een spelletje what are the odds, om vervolgens een wildvreemde knappe man om zijn nummer te vragen want schaamte dat kent ze niet. Dat nummer weet ze dan natuurlijk ook te veroveren met haar knappe looks waar het mannelijk schoon niet omheen kan, met haar open en mooie persoonlijkheid gecombineerd met haar stralende lach en knappe koppie maakt ze dan ook de kroegen in Nijmegen onveilig. Althans, tot een uurtje of 3, daarna is ze meestal niet meer aanspreekbaar of onvindbaar

Amber face_edited.jpg

AMBER WILLEMSEN

Speltip 77: “Sommigen noemen het geluk, ik noem het talent.”

Geneeskunde

Amber ofwel embiebembie, is een mysterieuze meid die vol verrassingen zit. Zo komt ze blijkbaar uit de achterhoek, maar dit weet ze goed te verbergen. Met haar constante grappen en leuke humor (die soms niet iedereen begrijpt), weet ze elke serieuze situatie luchtig te maken en een lach op je gezicht te toveren. Daarnaast is Amber een ware ratelslang, als ze eenmaal begint met praten is er vaak niet doorheen te komen. Vooral niet als ze al een paar drankjes achter de kiezen heeft. Gelukkig heeft ze dusdanig goed zangtalent naast haar stemvolume dat je oren niet toeteren aan het einde van de avond, maar je gewoon een gratis concert hebt gehad. Ze feest evenveel als dat ze studeert, en ze feest veeeeeel. Amber is super toegewijd, en als ze ergens voor gaat, dan is dit met de volle 100%. Wees echter niet verbaasd als je een verhaal aan het vertellen bent en je om de 5 minuten eens een “huh?” of “wie?” langs hoort komen. Deze meid mist op de een of andere manier namelijk alles, en weet nóóit over wie of wat we het hebben. Hoe goed Amber ook is in het menselijk lichaam, zo slecht is ze in de weg vinden. Stuur haar ook niet op pad zonder google maps, de kans is namelijk groot dat ze dan nooit aan zal komen en je haar ergens aan de andere kant van Nijmegen aantreft. De weg vinden is misschien wel niet haar sterkste kwaliteit, maar de weg naar ons hart heeft ze zeker gevonden.

Jos face_edited.jpg

JOSSELINE BLANK

Speltip 78: "Zelfs zonder de perfecte kaarten is het mogelijk om het spel te winnen."

Verpleegkunde

Deze chick uit Lieshout (je kent het wel, van die bierbrouwerij) is absoluut niet vies van een biertje, of 15. Als je het hebt over het grootste feestbeest van het jaar denk ik dat we unaniem kunnen stellen dat we Josseline aan zouden wijzen. Een avondje rustig aan doen zit er bij ons Jos dan ook echt niet in, al moet ze de volgende dag op stage zijn, Josseline doet gewoon het licht uit op het zoveelste huisfeestje. Naast al dat zuipen is ze hard aan het werk om haar twee studies tegelijk te halen, hoewel dat niet altijd zonder slag of stoot gaat is Josseline onvermoeibaar. Ze vindt het dan ook geen probleem om af en toe voor een tentamen een nachtje door te halen. Hoewel verpleegkunde niet echt haar roeping is, vormt het een prima basis voor haar toekomstige carrière (bestemming nog onbekend). Met haar lange blonde lokken zorgt ze ervoor dat de mannen in Nijmegen met bosjes voor haar vallen, die ze dan al snel afschrikt met haar bijzondere grapjes waar ze dan zelf net iets te lang om moet giechelen. Het is ook maar goed dat ze bij haar horeca-bijbaantje in de keuken staat, maar laat je niet misleiden; een classic wrap met sla is voor Josseline dagelijkse kost. Dan heeft ze ook nog een auto, hartstikke handig, maar wel een beetje gevaarlijk. Zomaar een U-turn maken of een éénrichtingsweg van de verkeerde kant inrijden is voor haar geen probleem. Autoritten met haar zijn dus vaak ontzettend grappig, maar wel met gevaar voor eigen leven (net als wel meer uitjes met Jos). Al met al kunnen we denk ik wel stellen dat Jos een ontzettend fijne aanwinst is voor ons jaar, ik hoop dat we nog veel meer avonturen mogen beleven samen.

Isabel dalsum face.jpg

ISABEL VAN DALSUM

Speltip 79: “Je kunt de kaarten die je gedeeld krijgt niet veranderen, alleen de manier waarop je speelt.”

Business Administration

Deze chick uit … euhm ja waar komt ze eigenlijk vandaan? Door haar vele verhuizingen heeft ze zelf ook geen idee, houd het maar op Den Bosch. Brabantse gezelligheid kent deze meid dan ook wel; als ze niet zelf haar kamer openstelt om samen te eten, te borrelen of eventueel een slaapfeestje te houden is ze vaak te vinden op menig mannendispuuthuis waar haar dansmoves en gezellige lach niet te missen zijn. Af en toe raakt ze dan ook wel een beetje bezat, al weet ze dat erg goed te verbergen. Pas als ze thuis de trap op probeert te lopen, merkt ze dat het toch allemaal niet meer zo soepel gaat, met de nodige blauwe plekken als gevolg. Of Ies besluit om nog even de keuken in te duiken om pannenkoeken te bakken, helemaal niet vreemd. Naast haar lieve, gezellige kant is Ies ook zeker niet bang om haar mannetje te staan, of moet ik zeggen vrouwtje. Voor haar vrienden opkomen doet ze zonder erover na te denken en je kan altijd bij haar terecht, voor wat dan ook. Want relativeren dat kan ze wel, waar andere door het bomen het bos niet meer zien blijft Isabel rustig. Deze rustige houding is ook terug te zien in haar studie gedrag, zo’n twee weken voor haar tentamens vind je haar strijdend in de UB, maar Ies, is het dan al niet te laat? Maar hè, gelukkig kan je alles nog oplossen met het zetten van een nieuwe tatoeage. Al met al kunnen we stellen dat we deze vrolijke lieve meid niet meer kunnen missen.

Rosa face.jpg

ROSA DOMINGUEZ

Speltip 80: “Je moet werken aan je pokerface.”

Notarieel Recht

Rosa, een spontane Twentse chick -Almelo om precies te zijn- die niet vies is van een biertje of een wijntje. Met alle liefde nodigt ze vrienden en vriendinnen uit op haar knusse en gezellige kamer in centrum Nijmegen. De dag erna is het dan wel tijd voor een schoonmaak, want deze tante wordt niet blij van leven in een vieze kamer. Nu moeten we toegeven dat ze dat ook een beetje zelf veroorzaakt, want na een avondje zuipen wordt er (regelmatig) ketchup gevonden van de tosti’s die mevrouw in bed heeft gegeten. Wat moet je anders, als de Febo niet klaarstaat met je vitaaltje. In haar studie Rechten is ze doorgaans niet al te fanatiek wat betreft werkgroepen, totdat de tentamens eraan komen… Dan is Rosa als eerste én als laatste in de bieb te vinden. Al lijkt het soms niet zo, Rosa heeft haar zaakjes op orde. Niet alleen een schone kamer, ook haar verdere leven loopt op rolletjes. Deze meid ziet nooit wat over het hoofd en weet altijd precies wat er wanneer hoort te gebeuren. Na een feestje is deze dame meestal een van de eersten waar men een appje van kan verwachten met ‘maaties, wie wil nog zuipen?’. Ze kan door tot in de late nachten en vroege ochtenden, op een paar momenten na; Rosa is dan van het een op het andere moment weg en wil dan ook met geen mogelijkheid thuis worden gebracht. Dan komt haar half-Spaanse temperament omhoog en is het tijd om Rosa gewoon lekker naar huis te laten fietsen.

Eén ding weten we zeker, deze lieve en zorgzame meid gaat het helemaal maken.

Merel face_edited.jpg

MEREL GIJSBERS

Speltip 81: “Je hoeft de spelregels niet perfect te kennen om het spel te spelen.”

Bedrijfskunde

De volgende parel is onze Merel, aka Merrie. Deze meid overtreft een ieder van ons als het op haar speelse kant aankomt en het zal u dan ook niet verbazen dat Merrie de jongste van het jaar is. En ook al zou ze dit zelf ontkennen, de titel van jongste lid maakt zij keer op keer waar door haar overvloed aan chaos en eigenwijsheid. Een coronatest moeten doen bijvoorbeeld, jezelf dan buitensluiten met je fiets- en huissleutel nog binnen en dan op weg naar Jet om daar in quarantaine te gaan ook nog eens je rijbewijs verliezen. Want stél je zou iets kunnen? (Dit zijn Merels eigen woorden overigens). Wat deze Brabantse chick wel heel goed kan, is haar trots over haar woonplaats Nuenen overbrengen. Mocht u het van tevoren nog niet weten namelijk, na één gesprekje met deze meid weet u alles over Vincent van Gogh en hoe hij zijn meesterwerk De Aardappeleters in het prachtige Nuenen heeft geschilderd. Ook Merel zelf heeft een passie voor eten, vooral het eten wat niet van haar is. Zelf komt ze thuis namelijk niet verder dan een broodje knak als ontbijt, lunch of avondeten. Hierdoor lijkt het soms alsof Merel in de hongerwinter is geboren en is je eten niet veilig als ze bij je is. Laat staan als ze niet meer nuchter is.... En dat is redelijk vaak, want Merel is een feestbeest en met haar fomo is ze vaak bij elk feestje te vinden, waar ze graag laat zien hoe goed ze kan een adtje kan doen. Saai is het in ieder geval nooit met deze vrolijke meid! 
Maar ook al vindt Merrie het soms lastig om voor zichzelf te zorgen, met haar hart van goud zal ze zonder twijfel haar dierbaren altijd boven zichzelf plaatsen. We kunnen dan ook niet meer zonder deze parel.

Jet face.jpg

JET HULLEMAN

Speltip 82: “Mannen spelen het spel, vrouwen weten de stand.”

Rechtsgeleerdheid

Ook ons Jetje mag zeker niet ontbreken in de lijst. Deze nuchtere meid uit Lochem – Achterhoek represent – is voor alles in en niets is haar te gek. Want een ruggengraat hebben: wat is dat? Waar een feest is, daar is ons Jetje. De volgende dag heeft ze daar dan ook vaak spijt van (lees: last van een kater) en overdenkt ze het hele leven. Maar zoals dit zonnestraaltje regelmatig zegt: ‘Je moet door’. Ook al is Jet druk bezig met het meeste uit haar studententijd halen en is ze het liefst op elk feestje aanwezig, je hoeft maar één gil te geven en ze staat voor je klaar met haar famous friettafel en een wijntje om lekker samen te praten (of te klagen) over het leven. Toch heeft ze zo ook haar ‘me-time’ nodig. Met een koffietje onder de douche al luisterend naar haar afspeellijst vol jankmuziek komt ze dan ook helemaal bij. Eenmaal bijgekomen is ze weer klaar om een dag lang in de UB te strijden, mits ze een werkende laptop heeft want dat is voor Jet niet vanzelfsprekend. Want er bestaat ook nog zoiets als een studie. Maar deze rechtenstudent weet zich niet alleen in te zetten voor haar studie. Deze chick kan namelijk ook elke (dispuuts)man met gemak om haar vinger winden. En al is dat niet altijd de beste beslissing, u raadt het misschien al: je moet door. Een ding is zeker, met jet heb je altijd pret.

Nikita face.jpg

NIKITA VAN DER WERF

Speltip 83: “Als je het spel niet beoefent, moet je je ook niet met de regels bemoeien."

Psychologie

Bij deze willen we graag de ‘westerling’ van de groep aan u voorstellen. Ook al komt deze meid uit Leiden en zou je haar een echte westerse kunnen noemen, niks blijkt minder waar. Nikita koos al snel voor het mooie en iets minder prominente Nijmegen om daar haar studie psychologie te starten. Dit gaat haar goed af en menig lid is jaloers op haar goed georganiseerde studieleven. Maar ook Nikita kan het bond maken. Zo moet je goed je oren en ogen open houden wanneer ze weer te veel heeft gedronken, want voor je het weet ben je het slachtoffer van een iets minder fijne gedraging… Ze lijkt de onschuld zelve, maar ook hier blijkt het tegenovergestelde waar. Als je deze meid even niet op de dansvloer uit volle borst mee ziet zingen met volksmuziek, is de kans groot dat ze op ontdekkingstocht rond het huis is. Één ding is zeker: je kan altijd bij haar terecht. Zowel voor fantastisch advies als voor avondeten, want ze heeft altijd wel een kliekje dat je kan overnemen (neem wel je eigen kruiden mee, want dat kent ze niet) en ze zal dan ook met haar vrolijkheid en enthousiasme meteen een glimlach op je gezicht te brengen. Ook is Nikita een groot familiemens en ze vertelt je dan ook graag vol trots (en met veel handgebaren) over haar gezin, en haar vele tantes, ooms en nichtjes. Binnen ons jaar is ze dan ook de oma van de groep, die altijd naar je zal luisteren en je met alle liefde wil helpen als je dat nodig hebt! Kortom, weer een hele leuke en unieke toevoeging aan de groep!

Hanne face_edited.jpg

HANNE BONTJER

Speltip 84: "Maak je spelletje

niet te makkelijk."

Rechtsgeleerdheid

De eerste van dit jaar is onze Brabantse Hanne. Hoe zij problemen uit de weg gaat is door dutjes te doen dus mocht je haar overdag niet kunnen bereiken dan kun je wel raden wat ze aan het doen is. Als je ergens mee zit kun je altijd bij Hanne terecht, met haar droge en soms een beetje lompe opmerkingen vrolijkt ze je weer helemaal op. Als je deze vrolijke meid in de kroeg tegenkomt moet je er niet raar van opkijken als haar manier van flirten ietwat agressief overkomt. Praat wat langer met d’r en je komt erachter dat het alleen maar als grapje bedoeld was. Hoe pittig ze soms wel kan zijn, in haar eten kun je dit niet terugvinden. Als je haar op stap niet kunt vinden dan moet je vooral even op de wc kijken en mocht ze daar niet zijn dan heeft ze waarschijnlijk een Hans Klok gegooid. Wat ons brengt op het volgende, mannen met blond haar hebben toch wel een streepje voor. Na het stappen komt ze altijd thuis in een bende want schoonmaken is niet haar sterkste kant, al helemaal niet als ze per ongeluk een kinderstofzuiger besteld. De kleine lettertjes leest ze namelijk niet (rechten whoo). Maar dit soort acties typeren deze lieve flapuit.

Charlotte face_edited.jpg

CHARLOTTE HONNEFF

Speltip 85: "Het is moeilijk een winnaar ervan te overtuigen dat ze aan het verliezen is."

Bedrijfskunde

Onze lieve Char is de creatieve van de groep. Met haar eigen DIY projectjes brengt ze de dagen door. Dit gaat niet altijd even goed, maarrrr voor alles is een oplossing. Als je nu denkt dat ze een huismus is dan heb je het zeer flink mis. Je kunt haar namelijk altijd bellen voor een avondje stappen, maar weet dan wel dat je haar het eerste uur nog niet hoeft te verwachten aangezien ze eerst nog haar 20 outfits moet passen. Deze meid is namelijk ALTIJD te laat. Wél ziet ze er altijd stralend uit (mag ook wel als je er zo lang over doet). Met mannen is Charlotte echter iets minder schitterend. Ze verovert ieders hart zonder moeite, maar maak één verkeerde opmerking en het lieve meisje is ineens toch wel wat pittig. Bij haar vriendinnen werkt het gelukkig wel anders, zij worden altijd overladen met enthousiaste knuffels en liefdesbetuigingen (en dit wordt alleen maar versterkt met een drankje op). Hoe dronken Char ook is, ze kan haar warrige gedachten op een rijtje zetten (dit probeert ze in ieder geval) om de haren van haar vriendinnen vast te houden, want ze staat altijd voor iedereen klaar met haar zorgzame karakter.

Noa face_edited.jpg

NOA NOORDMAN

Speltip 86: "Meedoen is belangrijk zolang je maar wint."

Geneeskunde

Ons vrolijke Nootje hoeft gelukkig niet al te lang naar thuisthuis te reizen. Behalve in Nijmegen zelf, hier woont zij namelijk zeker niet dichtbij de stad. Deze guppie van het jaar studeert geneeskunde. Dus mocht je ooit flauwvallen door één van haar directe opmerkingen, kan ze je wel redden met mond op mond beademing ;). Deze kletskous probeert soms wijselijk haar mond te houden, dit gaat haar helaas niet altijd goed af. Alcohol is niet eens de boosdoener van haar opmerkingen. Daarnaast kun je afspraken met Noa beter een kwartier vervroegen, dan is ze misschien wel op tijd. En als ze niet op tijd komt, is ze waarschijnlijk van haar fiets gevallen, beetje jammer wel aangezien ze nog geen rijbewijs heeft. En ja, hier is ook géén alcohol voor nodig. Waar ze wel alcohol voor nodig heeft (of de rest van de kroeg die het aan moet horen) is om de longen uit haar lijf te zingen. Dit doet ze dan ook regelmatig, want deze meid houdt wel van een feestje. Hier kletst ze dan ook de oren van je hoofd (als ze niet aan het meezingen is). Last van een kater heeft ze overigens niet zo vaak en van de keren dat ze wel last heeft van een kater, kun je haar beter maar even met rust laten tot ze weer levend is. Hoe dan ook deze naïeve optimist zal altijd voor je klaar staan, ondanks dat ze misschien soms liever in haar bed zou willen liggen.

Romy face_edited.jpg

ROMY SMEETS

Speltip 87: "Onder je niveau

moet je niet spelen."

Business Administration

Met Roompie, Roomke en Roomsoesje moet je haar in ieder geval niet aanspreken om haar hart te winnen, noem haar maar gewoon Romy/Room. Deze pittige meid komt helemaal uit het zuidelijke Mestreech. Ondanks haar roots is ze vrijwel accentloos, dus ze is gelukkig lekker te verstaan. Met haar vlotte babbel en mooie praatjes weet ze elke man in te palmen. Of jij haar ook hebt ingepalmd is meestal duidelijk aan haar gezicht af te lezen, want haar gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen. Mocht je succes hebben, moet je haar wel goed vasthouden. Voor je het weet is ze weg (net als de rest van haar spullen overigens). Deze meid is namelijk overal en nergens, maar nooit te vinden. Haar prioriteiten liggen soms wel wat scheef. Festivals vindt zij namelijk belangrijker dan een tentamen. “Deze is toch nog te herkansen”. Als Romy dronken is en je te horen krijgt dat ze verliefd is, moet je niet schrikken. Deze fase is namelijk de volgende ochtend gewoon weer over. Ondanks dat ze er klein en schattig uitziet kan ze scherp uit de hoek komen. Toch weet ze iedereen met haar goede en lieve peptalks er weer altijd bovenop te helpen.

Daphne face_edited.jpg

DAPHNE SWINKELS

Speltip 88: "Bij twijfel DOEN!"

Geneeskunde

Daphne, Lafne, deze meid telt al heel wat ervaring met zich mee. Ondanks dat ze al een bachelor binnen heeft is ze soms een beetje wereldvreemd. Een avondje 30 seconds spelen met deze meid is één grote comedy show, maar dat maakt je avond wel compleet. Als iemand veel doorzettingsvermogen heeft is het Daphne wel, ze heeft jarenlang gestreden om bij geneeskunde binnen te komen en dit is haar eindelijk gelukt. Helaas heeft ze dit doorzettingsvermogen niet bij een avondje zuipen, want daar haalt leeftijd haar soms een beetje in. Ondanks dat deze meid nog nooit van kruiden heeft gehoord mag je wel altijd alles lenen wat ze wel heeft. Daarnaast laat Daph zich door haar lactose intolerantie niet tegenhouden om tijdens het dronken snacken een lekkere kazige pizza naar binnen te werken want zoals Daphne zou zeggen, kut voel ik me de volgende dag toch wel. Haar oorspronkelijke roots liggen in Duitsland en ze is daarom ook tweetalig. Dit resulteert helaas wel in het feit dat ze eigenlijk beide talen net niet helemaal kent. Ze komt daarom soms met gekke niet bestaande woorden maar ach, ook hier ga je vervolgens weer helemaal stuk om.

Zutphen face.jpg

ISABEL VAN ZUTPHEN

Speltip 89: "Soms is het beter om je kaarten neer te leggen en naar huis te gaan."

Geschiedenis/ Rechtsgeleerdheid

Ies, deze sociale en zelfverzekerde meid uit Brabant is zeker niet vies van een feestje. Brak of niet, ze is altijd te vinden in de sportschool. Tegenwoordig heeft ze nog van iets anders een sport gemaakt namelijk, mannen jagen. Deze fitgirl gaat geen uitdaging uit de weg, zo gaat ze het burgerlijk leven lekker uit de weg door een tweede bachelor te doen. In de kroeg overigens ook niet want daar is ze niet weg te slaan. De avond wordt bij Ies vaak afgesloten met een toch niet zo tactisch barfje dat haar lieve dispuutsgenoten dan vervolgens mogen opruimen, maar goed dat maakt haar avond er niet minder leuk op. Haar geliefde appartement wordt gelukkig vaak gebruikt als uitvalsbasis en daarom is de pizzeria om de hoek een vast adresje geworden. Na jarenlang trouw te zijn aan de Plus heeft ze supermarktverraad gepleegd door bij de Coop te gaan werken. Dus mocht het allemaal niet lukken met haar studies dan kan ze altijd nog op de broodafdeling blijven werken. Ondanks dat deze meid grote ambities heeft met haar twee studies, lijkt het soms alsof ze lijdt aan geheugenverlies. Ze komt er namelijk een paar dagen voor een tentamen achter dat ze ook daadwerkelijk moet leren. Dit komt voornamelijk door haar serieverslaving waarbij criminal minds favoriet is. Gelukkig is deze nuchtere meid zelf niet psycho.

JPEG image-743D4AAC6B70-1.jpeg

DANIQUE ALBERTS

Speltip 90: "Valsspelen is ook spelen."

Rechtsgeleerdheid

De eerste van het jaar is Danique. Deze pittige meid uit het gezellige Deventer is altijd wel in voor een feestje. Zo is ze altijd wel in de stad te vinden, het liefst in de Fuik natuurlijk. Avondjes om bij te slapen heeft ze niet nodig, wel avondjes om geld bij te pakken. En hoe kan je dit beter doen dan een gezellige barvrouw te worden in je favoriete kroeg?! Hier slaat ze dan ook menig man aan de haak. Ook haar collega’s zijn niet immuun voor haar blonde lokken en stralende lach. Door deze vele late avonden in de stad is ze wat minder actief in de collegebanken. Slaap heb je namelijk toch wel nodig om te leven. Dit zou je bij haar misschien niet denken, want als iemand met weinig slaap kan is zij het wel. Naast het stappen en feesten is familie Danique’s prioriteit. Ze staat altijd voor ze klaar en praat hier altijd lovend over. Daarnaast steekt ze d’r handen graag uit haar mouwen als het gaat om koken. Sta dan ook niet versteld als ze opeens met een heerlijke pasta met mosselen aan komt zetten die ze met liefde heeft bereid, waarbij dan met trots wordt verteld over hoe ze dit regelmatig met haar familie kookt. Met haar kookskills heb je natuurlijk goede apparatuur nodig, maar die heeft ze wel. In haar privé kook/woonstudio gelegen in hartje centrum kan ze dan ook druk met de pannen in de weer (of snel de stad in vliegen als ze eigenlijk al in bed ligt om te slapen). Al met al heeft deze meid een hart van goud en weten wij zeker dat ze het helemaal gaat maken.

JPEG image-FAE9EFBF31AA-1.jpeg

MEINTJE BAATEN

Speltip 91: "Laat niemand in je kaarten kijken, anders verlies je het spel sowieso."

Rechtsgeleerdheid

Met deze vrolijke meid uit het mooie Oisterwijk, of zoals ze zelf liever zegt: Tilburg, is altijd wel wat te beleven. Ondertussen heeft ze haar oude levensstijltje ingeruild voor een winged eyeliner en dr. Martens waarmee ze nog regelmatig van de fiets valt na een lange (party)busreis of lekker kippenpootjes eet na een dispuutsavond. Naast dat je haar lach van mijlenver hoort, kan je dit soms ook verwarren met haar hoest die wordt veroorzaakt door een eeuwige keelontsteking. Met of zonder hoest, de jongens staan voor haar in de rij, ook als ze dit niet wilt (of niet doorheeft). Met haar sociale skills en vrolijke persoonlijkheid zijn ze niet van haar weg te slaan. Na zo'n avondje met heel veel gezellige mensen om haar heen, is alleen zijn niet haar ding. Dan valt ze het liefst haar huisgenoten lastig (ook al is het midden in de nacht), of belt ze iedereen uit haar contactenlijst op om even bij te kletsen. Ook als ze diegene eigenlijk niet echt kent. Na zo’n drukke avond vol hectiek is ze toch weer vroeg op de uni te vinden, want Mein is een echte doorzetter. Nou ja, op het gebied van studie dan. Haar afwas is wel een ander verhaal. Als je bij haar rommelige kamertje aan de Jacob Cannis langs gaat, moet je de afwas toch wel echt ontwijken, want die stelt ze het liefst uit. Ondanks al die bende ben je er toch altijd welkom, want puntje bij paaltje: Mein is een super lieve en sociale meid waar je altijd op kunt rekenen.

JPEG image-26ECEC11D352-1.jpeg

NIKKI MAIJER

Speltip 92: "Loop niet te hard van stapel, tenzij je gewoon zo goed bent."

Politicologie

Deze lieve meid heeft de bruisende Randstad ingeruild voor het pittoreske Nijmegen. Dat ze uit de hippe Randstad komt is zeker aan haar te zien. Nikki flaneert altijd in hippe kleding en

de mooiste sieraden, hoewel haar oorbellen soms wel pijnlijk kunnen zijn. Maar ach, wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. En dat mooi zijn lukt haar goed! Naast haar goede gevoel voor mode kun je ook altijd bij haar terecht voor advies. Ze staat altijd voor je klaar met een kopje thee of een lekker wijntje, maar ook in de kroeg kun je haar altijd vinden voor goed advies. Over de kroeg gesproken staat onze Nik altijd tot de late uurtjes in de stad en brengt daarna altijd nog met liefde een bezoekje aan de Febo. Naar huis fietsen is altijd nog wel een pittig stukje, waardoor ze een logeerpartijtje bij één van de jaargenootjes ook een mooi aanbod vindt. Een goede invloed is Nikki niet, omdat ze toch iedereen altijd mee weet te trekken om nog één drankje of één shotje te doen. Ook werkt deze truc zeker goed bij de mannen, want ook daar valt ze erg in de smaak. Zo doet ze dit wel erg nonchalant wanneer niemand dit door heeft, erg tactisch. Over praatjes gesproken, met deze meid kun je ook uren praten over haar studie. Ze is erg gepassioneerd en voor een politieke discussie moet je zeker bij haar zijn. Toch is het gaan naar colleges een andere stap, want dit wordt met regelmaat overgeslagen. Vooral wanneer ze een kater heeft, want dan is Nikki niet uit haar bed te trekken. Maar voortaan heeft ze daar een oplossing voor; een tactical barfje. Alles bijeengenomen is deze parel niet te missen binnen het dispuut en blijft ze gelukkig nog vele jaren hangen.

JPEG image-670B8CDC2B9F-1.jpeg

ROSALIE NILLESEN

Speltip 93: "Ik verlies nooit, iedereen speelt gewoon vals."

Psychologie

Onze lieve Roos komt oorspronkelijk uit het groene dorpje Lunteren, wat ze met liefde heeft verlaten voor het mooie Nijmegen. Tegenwoordig woont ze aan de drukke Groesbeekseweg met haar lieve huisgenoten die haar wel eens dronken opvangen in de nacht. Haar vriend is hier helaas ook wel eens de dupe van. Tegenwoordig heeft ze het burgerlijke leven opgezocht, maar beperkt dit niet in haar drankgebruik. Zo is ze vaak toch iets meer dronken dan ze dacht, waarbij een kotsje geen uitzondering is. Deze lieve meid kenmerkt zich dan toch wel om dit zelf op te ruimen. Roos heeft haar wilde jaren al gehad, dus wees dan ook niet verbaasd als ze ineens de kroeg verlaten heeft op een dispuutsavond. Toch heeft ze tegelijkertijd geen ruggengraat om toch iets langer te blijven en een shotje mee te doen. Verder is ze wel de verstandige van ons vieren en heeft ze haar leventje op orde. Ze is dan ook degene van ons vieren wie je huilend kan opbellen midden in de nacht als er wat aan de hand is. Ze staat altijd voor iedereen klaar, dit zie je dan ook terug in haar toekomstige baan. Met al je mentale problemen is ze één belletje weg en krijg je een waslijst aan adviezen. Ook al is ze niet heel erg vaak te vinden op de uni, heeft ze op wonderbaarlijke wijze veel studiepunten behaald. Buiten dit lieve karakter heeft ze ook een pittige kant. Vooral als het gaat om spelletjes. Wees dan ook niet verbaasd als ze er alles aan doet om te winnen. Want fanatiek dat is ze. Al met al is deze schat niet te missen in ons jaar en een perfecte toevoeging aan het dispuut.

REÜNISTEN

1.T.F.M. van Alsem- Zadelhoff , 2. H.T.J.M. Brinkmann-Hermsen, 3. M.H. Claassen-Palstra, 4. M.T. Elich-Theunissen, 5. A.M.H.G. Garretsen-Cuypers, 6. F.L.J.M. Verbeek-Giesberts, 7. M.Th. Koop-Sluymer, 8. M.A.C. Bartels-Maessen, 9. C.E. Gabetty-Spauwen, 10. A.M.J. Schut, 11. C.E. Koller-Louwaars, 12. M.C.J.J. Looijen-Frenken, 13. A.M. Palmen-Bosman, 14. H.O.M. Velthoven, 15. H.J. Visch, 16. E.L. Eijssen, 17. N. van Gerven, 18. G.L.M. Retera, 19. N.A.M. Canters-Bielen, 20. N. Hagemans, 21. M.J.H. Temmink, 22. M.E. Heeneman-van Dijk, 23. S.C.M. Visser-Koerhuis, 24. A.E.G. Heling, 25. J.M.M.M. Leliveldt, 26. M.O.M. Marres, 27. S.J. van Vliet, 28. M.C. de Nooyer-van Veen, 29. M.G.F. Cammel, 30. H.W.M.C. Morette Lauran, 31. E.M.H. Berns, 32. S.H.M.G. Bekedam van Eck-Dings, 33. H.A.J.M. Kaanders, 34. F.J.D.M. Verburg-Petit, 35. E.T.C. Nijenhuis-Dennesen, 36. M.J.M. Eustatia, 37. A.E.E. Rosendahl-Roosendaal, 38. P.M.J. van Stuivenberg-Rutten, 39. C.A. Daams, 40. A.G. van den Akker-Gerritsen, 41. K.D.M. van Weelderen-Wiegers, 42. M.Grijpma-Bueninck, 43. N.H.M. Beex, 44. J.H.G.J. van Weverwijk-Van Ginkel, 45. C.M.M.T. Schothuis, 46. D. Lok-Lammers, 47. S.M. Bakermans-Van Reenen, 48. S.H.N.R. Wiersma, 49. S.S. Gianfreda, 50. M.A.J. Jansen, 51. N.M. Kalisvaart, 52. S.N. Morbé, 53. A.E.H. Rombouts, 54. O. Vunderink, 55. A. van Duin, 56. J. Mink, 57. F.F. van Oord, 58. L.A.J.M. van den Boer, 59. M.J.H. Lenting, 60. D.M. van den Akker, 61. M. van Esch, 62. P.J.H.F. Janssen, 63. B.J.D. Morsink, 64.  C.E.G. Buijtels, 65. Y.F.M. Hoppenbrouwers, 66. G.D. Kok, 67. B.D. Lemaire, 68. E.C. Meulendijks, 69. M. van Velze, 70. S.C.J. Verhoeven, 71. D.M. van den Akker, 72. I.D. Tamrouti-Makkink, 73. S. Stassar, 74. A.A.M. van Wayenburg, 75. K. Bosch, 76. J.H. Koster, 77. E.G. Oegema, 78. M. van der Wilden, 79. L.H.M. Nouwens, 80. A. Worsdörfer, 81. D. Kaart, 82. M.E.B. Morsink, 83. F. Sparreboom, 84. K. Weevers, 85. M.H.T. Coumans, 86. G. C. Smits, 87. K.L.M. Wansink, 88. M. Wellenberg, 89. M. Hooghuis, 90. S. van Bers, 91. Y. van Dam, 92. L.K. Glas, 93. M. Langbroek, 94. E. Scheps, 95. M.W. Stolz, 96. M.D. Achterkamp, 97. R.A.G. Van den Hoek, 98. S.R. Lebhar, 99. N.A. Van Driel, 100. M. Hermeling, 101. T.W. Scholthof, 102. A.M.A. Bosmans, 103. N. Deuss, 104. B. De Lange, 105. S.M. Jacobs, 106. M.F.X. Nelissen, 107. E. Sampiemon, 108. W.M.R. Langeveld, 109. L.E. Coppens, 110. L.I.A.D. Koolen, 111. C.S.W.J. Van Lang, 112. H.A.A. van der Velden, 113.E.H. Visser, 114. E.M. Kool, 115. J.I.W. Megens, 116. N.J.H. van Os, 117. G.C. van der Wolf, 118. S. Coenen, 119. D. Dolstra, 120. B.B.M. van Rijsingen, 121. V.M.C. Rutjes, 122. M.J. Weijers, 123. L.H.J. Wolthuis, 124. E.M. de Kok, 125. S. van de Riet, 126. G.M.H. de Vries, 127. Z.J. Chen, 128. A.T.M. Huijskes, 129. M. de Bree, 130. K.C.P. Jans, 131. L.V. Lokkers. 132. L.M.J. Timmerhuis, 133. L.C. De Jong, 134. A.M. Van Gurp, 135. C.J. Van Kalmthout, 136. J.G.A.M. Mensink, 137. L. Hu, 138. P.A. Koldewijn, 139. Z. Lansink, 140. P.G.M. Rademaker, 141. E.L. Hoogestijn, 142. S.F. van Keimpema, 143. L.C. Pfennings, 144. S.T. Rijken, 145. V.S. Wauben, 146. B.K. Ahoud, 147. S. Grevink, 148. A.M.D. van de Kruijs, 149. J.T. Borgers, 150. D. Eker, 151. C.S.L.M. Spijkers.

bottom of page